Kan det betale sig at skifte fra halvårsmoms til kvartalsmoms?
25/08/2017
Skift fra IVS til ApS øger troværdigheden
14/09/2017

Er du på rette spor?

Er du på rette spor?

Så er momsindbetalingen pr. 30. juni 2017 forhåbentlig klaret, og bogføringen er måske ajourført. Dette er en god anledning til at se, hvordan økonomien står til, og om du er på rette spor i forhold til at nå din virksomheds mål for året. Vil du gøre dig forhåbning om at få en bedre bundlinje i 2017, skal du handle nu, hvis du ikke helt er på rette spor. Et budget med tre-fem nøgletal kan være et styrende værktøj.

Momsindbetalingen er klaret. Omsætning og omkostninger per 30. juni 2017 er måske bogført. Når bogføringen alligevel er ført ajour, kan du opdatere budgettet med de realiserede tal, tjekke dine interne nøgletal og følge op på, om din strategi for virksomheden holder. Hvis du vil have en bedre bundlinje, bør du gøre status og finde ud af, hvor din virksomhed er nu, og hvor du gerne vil have den hen. Eller måske vil du bare have bedre styr på din virksomhed og følge op på, hvordan det går. Det giver tryghed i hverdagen at have styr på økonomi og strategi.

 

Læg et budget og vælg tre-fem interne nøgletal du kan bruge som vejviser

Budgettet viser i grove træk forventningerne til dine salgsmål, om du kan holde omkostningerne på det planlagte niveau, og om du indfrier ønskerne til årets resultat. Dit budget kan også udvides, så det viser dit likviditetsbehov og hjælper dig med at sikre, at der er penge nok på kontoen, eksempelvis når momsen skal betales. Så slipper du også for ubehagelige overraskelser.

 

Dine interne nøgletal skal være simple, let målbare og fokusere på din virksomheds primære aktiviteter. Få hjælp af din revisor til at finde de helt rigtige interne nøgletal, som du selv løbende og med lethed kan følge op på. Hvis du skal nå at ændre på noget i din virksomhed og nå målet for året, så er det nu du skal kigge din virksomhed efter i sømmene. Spørg din revisor om hjælp til at komme i gang.

 

Husk, at budgettet aldrig bliver bedre end dit input, og at du skal følge op løbende. Lav derfor en fast rutine med et passende interval og sæt det i kalenderen. Det sikrer, at opfølgningen ikke drukner i kundemøder, produktion og anden administration.