Hvornår har du sidst tjekket dine kunders kreditværdighed?
31/08/2018
Ny teknologi kan forbedre din konkurrenceevne
21/09/2018

Er din virksomhedsadresse registreret korrekt?

Er din virksomhedsadresse registreret korrekt?

Adressen på danske virksomheder og foreninger er registreret i CVR, og virksomhederne er selv ansvarlige for, at adresseoplysningerne er opdaterede og korrekte.

Erhvervsstyrelsen har gennemgået alle de registrerede adresseoplysninger i CVR og har en fundet en række fejl, som typisk er:

 

  • Forkert husnummer, eksempelvis manglende angivelse af husnummerbogstav
  • Manglende eller forkert angivelse af etage (kælder, stue, 1., 2., 3…)
  • Manglende eller forkert angivelse af side/dør (th., tv., mf., 1, 2…)

 

Det er vigtigt at adressen er korrekt

Adresser indgår i rigtig mange sammenhænge – ikke mindst i forskellige digitale sammenhænge som eksempelvis GPS-tjenester, elektroniske kort og kundelister. I det daglige er det hensigtsmæssigt med en korrekt og præcis adresse, når pakker og breve skal udbringes til virksomheden, og når kunder, leverandører, taxier og serviceteknikere skal finde frem til virksomheden. Kørselsplanlægningen bliver lettere, når virksomhedens adresse er entydig og korrekt registreret. Det er selvfølgelig også vigtigt med en korrekt registreret adresse i en akut situation, så udrykningskøretøjer hurtigt kan nå frem. Det er dit ansvar som virksomhedens ejerleder at sikre korrekte og opdaterede oplysninger om virksomhedens adresse.

 

Hvis du konstaterer, at der er fejl eller mangler i din virksomheds adresseoplysninger i CVR, skal du opdatere oplysningerne på Virk Indberet: https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/ERST/Webreg_aendre_virksomhed__lukke_virksomhed

 

Hvis din virksomhed har flere produktionsenheder (p-enheder) med forskellige adresser, skal du være opmærksom på, at adresserne skal tjekkes og rettes enkeltvis.

 

Danmarks adresseregister

I Danmark har vi et centralt, autoritativt adresseregister, hvor alle adresser vedligeholdes, eksempelvis når nye veje opføres eller nedlægges, og når vejnavne ændres. I dette register kan du imidlertid ikke se, hvilke virksomheder eller personer der bor på adressen. Virksomheders adresse kan ses på CVR, og som nævnt er det virksomhederne, der selv skal opdatere oplysningerne i CVR.