Søger du en ung feriemedarbejder?
29/06/2018
Hvornår har du sidst tjekket dine kunders kreditværdighed?
31/08/2018

Beskatning af fri bil er forøget

Beskatning af fri bil er forøget

Hvis du i din virksomhed har firmabiler, der bliver brugt til privatkørsel, skal du huske at ændre beskatningsgrundlaget, hvis du eller dine medarbejdere vil undgå en skatteregning senere.

Den grønne ejerafgift er øget for biler, der er indregistreret den 3. oktober 2017 og frem. Hvis din bil er indregistreret før den 3. oktober 2017, er ejerafgiften ikke forøget. Den øgede ejerafgift trådte i kraft den 1. juli 2018 og gør, at det miljøtillæg, der indgår i beskatningsgrundlaget for fri bil, er øget, og det samlede beskatningsgrundlag for fri bil skal derfor ændres. Det betyder, at du eller dine medarbejdere, der har fri bil, skal betale lidt mere i skat hver måned.

 

Forøgelsen af den grønne ejerafgift er afhængig af, om det er en personbil eller varebil, om den kører på benzin eller diesel og andre kriterier. I gennemsnit stiger ejerafgiften med 500 kroner årligt. Du kan selv beregne den grønne ejerafgift og andre relaterede afgifter på SKAT’s hjemmeside: https://skat.dk/skat.aspx?oid=4052

 

Beskatning af fri bil

Hvis bilen er højst 300.000 kroner værd, skal du betale skat af 25 procent af værdien plus et miljøtillæg. Hvis bilen er mere end 300.000 kroner værd, skal du betale skat af 25 procent af de første 300.000 kroner og 20 procent af resten plus et miljøtillæg. Det er miljøtillægget, der er forøget og gør, at du skal betale mere i skat af fri bil.

 

Husk, at hvis du kun har fri bil til rådighed en del af året og eksempelvis ikke har fri bil i hele juli, bliver du kun beskattet af et forholdsmæssigt beløb – i dette eksempel skal du kun betale skat af fri bil i ll måneder og skal ikke betale skat af fri bil for juli måned.

 

Spørg os om hjælp til at få beregnet det korrekte beskatningsgrundlag af fri bil og undgå at skulle betale den manglende skat af fri bil senere.